Etnisch - Roma

Iteams wil zich inzetten voor Roma in de overtuiging dat sociale verandering alleen plaats kan vinden als er ook geestelijke vernieuwing is.

Opwekking 
Zowel in West Europa als op de Balkan is een opwekking gaande onder diverse groepen Roma. 'Groepen' in meervoud, omdat er veel verschillende Roma gemeenschappen zijn, vaak met hun eigen talen en culturen. In Bulgarije zijn bijvoorbeeld meer dan 10.000 voornamelijk Turkssprekende Roma die zich Millet noemen. In Servië, Kroatië en Hongarije wonen Bayash die Arli en Ludari spreken.

Iteams werkers en partners zijn betrokken bij diverse bedieningen en vaak in samenwerking met lokale kerken en projecten.

Levenshouding
De Roma behoren vaak tot de armsten van de armsten. Verbetering van hun maatschappelijke situatie (bijvoorbeeld door eerlijke handel en werk) kan alleen als er ook goed en passend onderwijs is. Het gaat niet alleen om het leren van vaardigheden (te beginnen bij lezen en schrijven) maar ook om levenshouding. Daarbij spelen lokale Roma-kerken vaak een belangrijke rol.

Werkzaamheden
Iteams is betrokken bij Roma Outreach in Bulgarije, Hongarije, Roemenië, Albanië, Macedonië, Servië en Kroatië. De soorten werkzaamheden zijn: research, gemeentestichting, kinderwerk, educatie, leiderstraining, media en Bijbelvertaling.

Geinteresseerd?
Bent u geïnteresseerd om met Roma te werken, of op een andere manier betrokken te zijn, - stuur ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ondersteunen
U kunt het werk met een algemene gift ondersteunen op bankrekening
NL38 RABO 0111 4061 02 t.n.v. Iteams o.v.v. Roma Outreach

 

Terug