Projecten

Casa Adalia - Ecuador

Ze zat aan tafel met de andere vrouwen. De babies werden verzorgd en doorgegeven zodat iedereen kon eten. Het klonk gezellig en er werden grapjes gemaakt. Nu de maaltijd is afgelopen, zie ik pas dat de moeders nog kinderen zijn. Ze verdwijnen naar een grotere ruimte en opeens zijn ze kinderen. Ze spelen tikkertje met elkaar.

Opvanghuis
In Ecuador waar ze leven zijn ze in de handen gevallen van mannen. Mannen die ze misbruikten of lieten misbruiken. De staat is eigenlijk verlegen met de situatie en komt vaak niet verder dan een opvoedingsprogramma van een jaar. Het is echter beperkt. Daarna worden ze weer op de straat gezet. Of op de bus naar huis. Waar de ellende aanvankelijk begon. Wat wij willen toevoegen is een plaats waar een aantal meiden (met hun kind) in een beschermde omgeving kunnen opgroeien en genezing kunnen vinden voor hun beschadigd vertrouwen en beschadigde emoties.

End Slavery
Casa Adalia is deel van End Slavery Ecuador, een team dat aan Iteams Nederland rapporteert. Medewerkers zijn Ecuadoriaan, Nederlander, Amerikaan of Canadees.

End Slavery houdt zich bezig met de problematiek van traficking, prostitutie en gedwongen arbeid. De slaven van vandaag. Opvang, preventie, voorlichting en werkverschaffing zijn zaken waar het team zich voor in wil zetten.

Onderdak
Op het moment huren we een huis voor Casa Adalia, in de toekomst hopen we een huis te kunnen kopen. Voor kopen zijn er zoveel dingen die eerst moeten gebeuren en in Ecuador zoveel tijd kosten. Het huis wat we nu huren kon met minimale aanpassing in gebruik genomen worden als woonlocatie, en geeft ook onderdak aan andere activiteiten van ESME, Zoals EsperanzArt 

ESMA
ESME (End Slavery Ministries Ecuador) is de overkoepelende stichting, waar ook Casa Adalia onder valt. De registratie is een feit. Daarmee krijgt Casa Adalia ook een legale status in Ecuador.

Ondersteunen
U kunt Casa Adalia steunen door een gift over te maken bankrekening
NL38 RABO 0111 40621 02 t.n.v. Iteams o.v.v. Casa Adalia Ecuador 

Terug