Onze werkers

Shelton & Carola Bogezi

Carola en Shelton, met hun 2 kinderen, wonen en werken in Zimbabwe. Voor Shelton is dat zijn vaderland en voor Carola die Nederlandse is, is het inmiddels thuis.

Verzoening & Herstel
Hun visie is gemotiveerd door ‘verzoening en herstel’ in de ruimste zin van het woord. Beiden hebben een passie voor coaching en begeleiding van individuen en echtparen. Als project manager in Foundations for Health heeft Carola veel kennis opgedaan van natuurlijke medicatie en voedingsprincipes die kunnen helpen om fysiek weer te herstellen. Deze kennis gebruikt ze nu bij het coachen en begeleiden van individuen. Naast mentale en fysieke gezondheid geeft dit hen ook een platform om mensen bij te staan in geestelijke gezondheid en hen te helpen hun identiteit in Jezus Christus te vinden.

Mobiele garage en carrière coaching
De mobiele garage is voor de familie Bogezi een bron van inkomsten en zij voorzien hiermee in hun persoonlijke levensonderhoud. Het is tevens een bediening voor Shelton om personen te begeleiden als stagiair in de mobiele garage. Het gaat dan voornamelijk om individuen zonder praktische ervaring in het monteursvak of personen die de hoop verloren hebben in (het starten van) een eigen onderneming. Op dagelijkse basis gaan zij op pad met een voertuig dat compleet is uitgerust met gereedschap en materialen om bij mensen thuis of aan de kant van de weg, kapotte voertuigen te repareren.

Foundation for Farming (FFF)
Ze zijn actief in 3 gebieden in Zimbabwe (Nyanga, Murehwa en Rusape) bij het les geven en evalueren van een landbouw methode die is ontwikkeld door FFF (www.foundationsforfarming.org). FFF gaan terug naar principes van schepping, niet natuur forceren, maar binnen seizoen werken en met wat God gegeven heeft. De lokale bevolking leert hiermee op kleine schaal landbouw te doen zodat zij kunnen voorzien in hun eigen voedsel en een eventueel overschot te kunnen verkopen als bron van inkomsten. Een boer in het project heeft een gemiddelde opbrengst die 300% hoger is dan boeren die niet op deze manier hun gewas verbouwen. De principes van FFF zijn: OP TIJD, MET HOGE STANDAARD, ZONDER VERSPILLING, MET VREUGDE.

Deze methode is zeer geschikt om uit te reiken naar de arme bevolking en zij krijgen door de lessen een open deur naar het evangelie en goddelijke principes voor hun leven. Mede door het succes van deze principes, gaat deze methode vanuit Zimbabwe over de gehele wereld en mensen staan verbaasd over de resultaten.

Andere activiteiten

• Shelton is een helpend voorganger in de kerk in Juliusdale en samen zijn zij betrokken in gemeenteopbouw binnen en buiten Harare. Vanwege hun interculturele huwelijk, bevinden ze zich vaak in posities waar mensen en/of kerken zoeken naar hulp bij verzoening tussen de zwarte en witte bevolking.
• Shelton is betrokken bij zijn oude middelbare school in cariere coaching om de tieners inzicht te geven in wat mogelijk is na het afronden van de school. Er is 85% werkeloosheid in het land en er is voor velen van hen geen geld om door te studeren.
• Carola is bestuurslid van een organisatie voor het opvangen van hulpbehoevende baby's. De visie van de organisatie is om de baby's zo snel mogelijk in (pleeg)gezinnen te plaatsen en adoptie te motiveren.
• Ze bieden hulp aan een school/weeshuis (Tichakunda) met (les) materialen.


Thuisgemeenten op afstand:
Nederlands Hervormde Kerk in Bleiswijk (www.dorpskerkbleiswijk.nl)
International Gospel Church in Londen. (www.igconline.org.uk)
Thuisgemeente in Zimbabwe:
ONE Church, Harare (www.onechurch.co.zw)

Betrokken zijn
Carola en Shelton leven door te geloven dat God voorziet in hun zendingswerk. U kunt samen met hen actief betrokken zijn bij zending door hen met gebed of financieel te ondersteunen. Zij staan open voor het ontvangen van korte termijn teams in Zimbabwe.
Voor hun nieuwsbrief en e-mails voor gebedsondersteuning kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact met hen opnemen.

Ondersteunen
Voor financiële ondersteuning kunt u uw donatie overmaken op bankrekening
NL94 RABO 0143 9205 61 t.n.v. Iteams Impact Zimbabwe 

BIC RABO: RABONL2U

Terug