Onze werkers

Barth Companjen

Barth geeft leiding aan Iteams NL. In zijn leiderschapsrol wordt hij bijgestaan door een team van specialisten.

Al sinds beginjaren 80 zijn hij en zijn vrouw Mathilde betrokken bij zending, en vooral met hun eerste liefde: de Balkan en daarbinnen ook nog de Albanezen.

Directeur
Barth’s hoofdtaak is directeur van de Stichting International Teams. Samen met het bestuur bepaald hij de koers van de organisatie. En de steun aan de vrijwilligers die aan de stichting verbonden zijn. Waar hij overigens er zelf ook één van is. Als leider van een klein team is zijn taak ook veelzijdig en omvat zowel de mensenkant als de boekhouding, zowel werken achter het bureau als bezoeken aan het veld. Het mooiste vind hij nog steeds om anderen in staat te stellen om uit te kunnen gaan. Dat ziet hij echt als een vermenigvuldiging: als 20 anderen uitgaan in plaats van hijzelf.

Global Alliance
Daarnaast vertegenwoordigt Barth de organisatie bij de parapluorganisaties in Nederland en op het veld. En heeft hij zitting in een aantal werkgroepen en besturen van partnerorganisaties in NL en daarbuiten. Als één van de directeuren van Iteams maakt hij ook deel uit van de Iteams Global Alliance. De ronde tafel waar de directeuren van Iteams elkaar ieder jaar ontmoeten.

Nieuwsbrief en thuisgemeente
De familie-nieuwsbrief van Barth en Mathilde kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aanvragen.
De thuisgemeente van Barth en Mathilde is de Evangelie Gemeente Ermelo.

Ondersteunen
Barth en Mathilde zijn net zoals alle vrijwilligers in Iteams afhankelijk van de support die zij van hun achterban ontvangen. Als u Barth in zijn levensonderhoud en bediening wilt ondersteunen kunt u een gift overmaken op rekening
NL19 RABO 0143 9205 53 t.n.v. Iteams ES Global

BIC RABO: RABONL2U

P.S.
Barth is vanaf het begin van de stichting betrokken. Eerst als bestuurslid totdat hij zelf als algemeen coördinator (directeur) van de Stichting in 1991 naar Griekenland vertrok en van daaruit leiding gaf aan het beginnende veldwerk in de Balkan. Met Mathilde en zijn gezin woonden ze tot 1999 in Thessaloniki en bemanden de supportbasis van Ancient World Outreach (AWO)  zoals toen de stichting nog heette. Van 1999 tot 2004 werd het veldwerk in de Balkan vanuit Nederland (Harderwijk/Ermelo) voortgezet. In 2004 begon de samenwerking en integratie met International Teams.

In 2007 veranderde de Stichting haar naam van Ancient World Outreach, in Stichting International Teams en werd deel van de internationale familie. Binnen de komende 5 jaar zal Barth nog meer van zijn taken, en ook zijn directeurstaak gaan overdragen. Zijn droom is dan samen met Mathilde meer tijd te hebben voor langere veldbezoeken. En natuurlijk ook genieten van de (klein)kinderen.

Terug