Onze werkers

Marije Companjen

Marije gaf haar baan als bewegingsingenieur op om zich in te zetten voor vrouwen die in Nederland als vluchteling zijn aangekomen, maar min of meer tussen wal en schip geraakt zijn. Terugsturen naar land van herkomst kan niet, maar blijven in Nederland eigenlijk ook niet. Het traject is doorlopend. Uitgeprocedeerd. Of er is helemaal geen documentatie. Wat nu?

Al sinds een paar jaar trekt zij op met deze vrouwen. Zij ontwikkelde de visie voor een huis waar tenminste een aantal van deze vrouwen tijdelijk kunnen wonen. In afwachting van wat dan ook. Marije woont in regio Rotterdam en haar visie is om een veilige haven te creëren voor ongedocumenteerde vrouwen in Rotterdam Rijnmond. Een veilige plek waar ruimte is om fysiek en emotioneel tot rust te komen. Waar naast Bed, Bad en Brood ook begeleiding wordt gegeven. Waar vrouwen zich kunnen ontplooien en toewerken naar een hoopvolle toekomst. Hier in Nederland of elders.

Haar visie werd een project en draagt de naam Safe Haven. Het project werd een team met een eigen stichting. Het huis is bijna gereed, een programma staat in de steigers en vrijwilligers staan te trappelen om begin 2018 echt van start te gaan. Klik hier voor meer informatie of ga naar de Safe Haven project webpagina. 

Marije wordt door een vriendenkring ondersteund. En is full time met vluchtelingenwerk bezig. In Safe Haven maar ook in een netwerk met andere organisaties in de Rotterdamse regio.

Nieuwsbrief en thuisgemeente 

Marije stuurt regelmatig een nieuwsbericht en gebedspunten. Als u die wilt ontvangen, kunt u ze hier aanvragen.

De thuisgemeente van Marije is Crossroads, Rotterdam.

Ondersteunen

Marije zet haar tijd en talenten met passie in voor het werk. Ze is voor haar levensonderhoud afhankelijk van giftgevers. Als u haar financieel wilt ondersteunen kan dat door uw bijdrage over te maken naar bankrekening: 

NL88RABO 0123197007 tnv VW-RD Marije

BIC RABO: RABONL2U

Terug