Andreas & Ligia van der Elst wonen met hun twee kinderen Levi en Colien Ana, in Timisoara, Roemenië. Andreas is Nederlander, geboren in Den Haag en opgegroeid in een christelijk gezin. Als 13-jarige heeft hij zijn leven persoonlijk overgegeven aan God en is gedoopt. Na zijn middelbare school wist hij zich geroepen voor Roemenië.

Op 19 jarige leeftijd is hij naar Roemenië vertrokken om een Bijbelschool te volgen. Tijdens de Bijbelschool kwam hij in contact met iTeams NL waarmee hij tot op heden samenwerkt in het zendingswerk wat hij nu, met zijn gezin in Roemenië en daarbuiten doet.

Ligia is Roemeense, opgegroeid in een traditioneel christelijk gezin in een Slowaaks dorpje, Nadlac, in Roemenië. Tijdens haar studie in de stad Arad heeft ze God persoonlijk leren kennen en haar leven aan Hem overgegeven. Ze heeft haar studie afgerond als kinderjuf voor de kleuter- en peuterschool. Tijdens het laatste jaar van haar studie heeft ze Andreas ontmoet tijdens een kinderkamp waar de vonk oversloeg. Ze weten dat door alles heen God hen heeft samengebracht.

Ze wonen en werken in de stad Sacalaz. Niet ver van Timisoara in de Banat de meest westelijke streek van Roemenië.

Werk 

Andreas en Ligia werken samen in de lokale kerkgemeenschap in Sacalaz. Ze doen hier kinderwerk (vrijdag bijbelclub verdeeld in 3 groepen). Ze werken met de jeugd en Andreas begeleidt jongeren die wat meer aandacht nodig hebben. Elke zomer zetten ze zich in voor kinder- en jeugdkampen. Naast evangelisatie, bemoediging is er ook veel tijd voor ontspanning, sport en spel. Om dichter bij de kerk, de kinderen en de jeugd van de kerk te zijn, wordt hun werkplaats nu ook hun woonplaats.

Reizen

Naast dit alles staat Andreas zijn vader bij tijdens meerdere reizen elk jaar binnen en buiten Roemenië. Meerdere gebieden in Roemenië, Republiek Moldavië en Macedonië. Meestal helpt hij met vertalen en soms neemt hij jongeren mee. In Macedonië doen ze straatevangelisatie in meerdere steden en dorpen samen met een groep van jongeren uit Sacalaz. Het doel van het meenemen van jongeren is om ze te begeleiden en ze te helpen in hun leven met God.

Kerk

Hun lokale kerkgemeenschap is in Sacalaz, een dorp 10 km van Timisoara.

De thuisgemeente van Andreas is de Pinkstergemeente Morgenstond Cypres in Den Haag.

Nieuwsbrief

Als u op de hoogte wilt blijven van hun werkzaamheden, kunt u hun nieuwsbrief hier aanvragen. 

Ondersteunen

Als u Andreas & Ligia en hun werk financieel wilt ondersteunen kan dat via bankrekening:  

NL97 RABO 0150 1276 34  t.n.v. ITeams o.v.v. KN-SC Elst

BIC RABO: RABONL2U

iTeams NL Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of neem contact met ons op.