Op het moment van schrijven zijn we met maar liefst zeven mensen in gesprek om zich bij iTeams Nederland aan te sluiten. Twee echtparen (met hun gezin) en drie alleenstaanden. We hebben nog nooit zoveel nieuwe werkers in één jaar gehad. Het is ontzettend bemoedigend, én een mooie.... 

Wij zijn Hilbert en Evelien de Vries en samen met onze kinderen Sarah, Emma en Deborah, wonen wij in het mooie Ede. Evelien is opgegroeid in Scherpenzeel was tot een maand gelden werkzaam als kandidaat-notaris in Barneveld, Hilbert is opgegroeid in Veenendaal en was in het dagelijks leven werkzaam als chirurg in het ziekenhuis in Harderwijk. Op 6 januari 2024 hopen wij naar Peru te vertrekken om in het het Diospi Suyana ziekenhuis te gaan werken. Graag delen we iets over wat ons van Ede naar Peru heeft gebracht. 

In november had ik (John) de gelegenheid om langetermijn werkers, Andreas en Ligia en hun drie kinderen, in Săcălaz, Roemenië te bezoeken. Het was goed om bij hen te zijn, naar hen te luisteren en hen te kunnen bemoedigen. Ik heb wat gezien van het dorp waar ze wonen....

Desire en Miguel Zova geven leiding aan de koffie bar 'Koffieklap' in Antwerpen. Dit is een werkervaringsproject voor vrouwen die uit kwetsbare situaties komen en hier begeleiding krijgen. Zij schrijven: Iedere ochtend voordat de koffiebar open gaat, beginnen we rond de tafel met het team. We nemen een momentje om samen koffie of thee te drinken, naar elkaar te luisteren en de dag te beginnen met een stukje uit de Bijbel en gebed.

Zodra de vorst voorbij was, zag ik het om me heen; mensen doken de tuin in. Er werd gesnoeid, onkruid gewied en er werden nieuwe plantjes gepland. Zelf heb ik niet zulke groene vingers, maar nu we een aantal jaar in een huis met een tuin wonen, waag ik ook een poging.

iTeams NL werkt samen met verschillende projecten. Een van deze projecten wordt geleidt door Elias Markos in Zuid Soedan. We stellen hem graag aan u voor - Elias Markos. Geboren in het Nuba gebergte van Soedan en als kindsoldaat geronseld werd Elias onderdeel van het bevrijdingsleger.

iTeams NL Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of neem contact met ons op.