Zuid Soedan is een jong land. Het is pas in 2010 erkend als een onafhankelijk land. Een land verdeeld door stammenstrijd. Waar Islam en Christendom traditioneel denken en geloven ontmoeten. 

Bijna alles is nog niet aanwezig. En wat er dan al wel is, is niet af of (nog) niet goed functionerend. Al voordat het een afzonderlijk land was, was er in het zuiden, tegen de grens met Oeganda, een opleidingsschool voor theologie en christelijk onderwijs: Emmanuel Christian College.

College

Wat als trainingsschool begon heeft nu de status van College (HBO) en is onderweg om Universiteit te worden. Er worden predikanten opgeleid (niet aan een denominatie gebonden), er is een business afdeling en er is een afdeling voor de opleiding van onderwijzers in christelijk basisonderwijs. Het is één van de drie erkende opleidingen in het land. Er is een driejarige opleiding die op de campus gegeven wordt. En er is een tweejarige opleiding voor onderwijzers die al wel lesgeven maar nog geen diploma hebben.

Studenten

Uit heel het land van alle stammen en uit alle uithoeken komen de studenten naar de school die buiten het stadje Yei ligt. Een rustig gebied in Zuid Soedan. Ook komen er veel studenten uit het Sudanese gebied Nuba Mountains. 

Partner

Het ECC is een partner van iTeams NL. Samen met hen willen we ons inzetten voor de opleiding van onderwijzers voor het christelijk onderwijs in dit jonge land.

Ondersteunen

Uw bijdrage is welkom op rekening:

NL33 RABO 0155 6677 77 t.n.v. ITeams o.v.v. IA-SS

Neem contact op met iTeams

Stuur een bericht met behulp van onderstaand formulier. Of ga naar de contactpagina voor alle gegevens.

Verstuur een bericht

E-mail verzenden
Velden