Athene is de glorieuze witte stad die u uit de geschiedenisboeken kent. Met zo’n 4 miljoen mensen is de stad tussen het oosten en het westen de voordeur van Europa. De voordeur waar vele tienduizenden vluchtelingen vast zitten in onzekerheid. Zonder asiel is er geen mogelijkheid tot werk of huisvesting. Naast dat er vaak gebrek is aan primere behoefte als voeding en onderdak, is er een sterke hopeloosheid door oorlogstrauma en gebrek aan veiligheid en thuis voelen. Hulp van organisaties of van de overheid is vaak moeilijk toegankelijk en contact met de griekse bevolking ontbreekt.

International Teams heeft een enthousiast team van missionair werkers die in hartje van Athene samenwerken met vluchtelingen en lokale Grieken.

Concreet:

  • Ondersteuning bij primaire levensbehoeften, zoals medische hulp, voeding of huisvesting.
  • Meiden en vrouwenwerk, bijvoorbeeld traumaverwerking door middel van kunst workshops.
  • Relaties opbouwen met Griekse kerken door middel van huisbezoeken, maaltijden en evenementen.
  • Wekelijkse bijbelstudie groepen voor alle leeftijden.

Over mij:

Ik ben Judith Huisman, vorig jaar heb ik de opleiding sociaal werk afgerond. Momenteel werk ik deeltijds als woonbegeleider in de GGZ en volg ik een pre-bachelor art en design aan de kunstacademie in Zwolle.

In maart hoop ik een paar maanden in Athene gevluchte vrouwen en gezinnen praktisch te ondersteunen en te bemoedigen met Gods Woord. Draagt u bij om dit werk mogelijk te maken?

Uw bijdrage is van harte welkom via:

Geven

Onze projecten worden mogelijk gemaakt door uw bijdragen. Hierdoor helpt u mensen en mensengroepen in hun veranderingsproces.

Ga naar Geven is Leven

iTeams NL Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of neem contact met ons op.