Gerard en Ilse van Veldhuizen wonen en werken in Duitsland. In Dreiwerden, een dorpje vlak bij Mittweida, ten noorden van Chemnitz (het voormalige Karl MarxStadt). Ze hebben vier kinderen. Twee daarvan studeren; in Berlijn en Ede (NL); de andere twee gaan naar de lokale middelbare school.

Betekenis voor de naaste

In hun omgeving willen Gerard en Ilse wat betekenen voor hun medemens. Hun doel is het evangelie van Jezus Christus te brengen met woorden en daden; het uitleven in praktische diensten, barmhartigheid, gastvrijheid en in het trainen in discipelschap. Gerard maakt deel uit van het leiderschap van hun locale kerk. 

Enkele jaren geleden hebben ze een huis gekocht op een veiling, met de droom om dit huis te gebruiken voor mensen in de marge van de maatschappij. Ze zijn tegelijkertijd begonnen met het renoveren van het huis. Ilse is weer naar school gegaan en is inmiddels wijkverpleegster.

In het voorjaar van 2016 namen ze een vluchtelingengezin op in hun huis. Ze dachten dat het een ander gezin zou worden. Maar dat werd op een of andere manier tegengehouden en een Tsjetsjeens gezin woont nu bij hen. Met de eerste vluchteling hielden ze contact en hij komt nu naar hun huis voor de wekelijkse Bijbelstudie. Deze vluchteling neemt enkele Duitse vrienden mee….. die uit de rand van de maatschappij komen. Op deze manier wordt de oorspronkelijke visie steeds meer realiteit.

Nieuwsbrief en thuisgemeente

De nieuwsbrief van familie van Veldhuizen kunt u hier aanvragen.

Hun thuisgemeente in Nederland is de Kerk van de Nazarener in Dordrecht.

In Duitsland zijn ze verbonden aan de Evangelische Freikirche in Mittweida.

Ondersteunen

Gerard en Ilse kunnen wel wat meer ondersteuning gebruiken. Wat Ilse verdient met haar part time werk is niet genoeg. En wij willen graag dat ze beschikbaar zijn voor hun bediening.

Als u Gerard & Ilse en hun werk wilt ondersteunen kan dat via uw bijdrage op bankrekening:

NL80 RABO 0305 9372 94 t.n.v. ITeams o.v.v. VW-DW Veldhuizen

BIC RABO: RABONL2U

iTeams NL Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of neem contact met ons op.