Wij zijn Hilbert en Evelien de Vries. Wij zijn in 2011 getrouwd en we hebben drie prachtige dochters: Sarah, Emma en Deborah. Na ons trouwen hebben wij samen een aantal maanden in Tanzania gewoond. Hilbert deed daar zijn laatste coschappen en Evelien kon daar aan de slag voor een Nederlandse ontwikkelingsorganisatie. Vanuit deze ervaring rees het verlangen om ook in de toekomst ons in te zetten voor mensen die over zoveel minder voorzieningen beschikken dan wij. Toen Klaus-Dieter John, de ziekenhuis directeur van Hospital Diospi Suyana, ons in augustus 2022 vroeg om naar Peru te komen was het voor ons dan ook duidelijk dat dit onze levensweg zou worden voor de komende jaren.

In Peru zal Hilbert werkzaam zijn als algemeen chirurg en als GE (buik-oncologie) chirurg. Er werkt een andere algemeen chirurg in het ziekenhuis die hard ondersteuning nodig heeft. Die hoopt Hilbert hem te kunnen gaan bieden. Voor Evelien is het op dit moment nog niet helemaal vastomlijnd wat zij zal gaan doen. In ieder geval zorgen dat het gezin zijn draai gaat vinden. Daarna zijn er verschillende mogelijkheden, zoals de administratie in het ziekenhuis of bijdragen aan de kinderclubs die daar als evangelisatieproject door de Duitse stichting worden georganiseerd.

De kinderen zullen voor hun onderwijs naar school gaan naar een lokale missieschool van Diospi Suyana. Dit betreft een Spaans talige school. Verder zullen Hilbert en Evelien hun thuis onderwijs geven in de overige vakken.

Kerk

Hun uitzendende gemeente is de hervormde gemeente Ede, in het bijzonder de Oude Kerk gemeente 

Websites:

Ondersteuning

U kunt Hilbert en Evelien financieel ondersteunen door het overmaken van een maandelijkse of eenmalige gift naar:

IBAN: NL27 RABO 0343 0431 73

ten name van: Iteams onder vermelding van: PE-MW 

iTeams NL Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of neem contact met ons op.