Pier en Joke wonen en werken sinds het einde van 2017 in Novi Sad Servie. Zij helpen mee in de Evangelische Gemeente Otvorena Vrata en de humanitaire stichting Tabita in Novi Sad. Dezen staan beiden onder leiding van het directeurs en predikantsechtpaar broeder en zuster Želimir en Branka Srnec.

De Evangelische Gemeente- Otvorena Vrata ( Open Deur) heeft naast de gemeente in Novi Sad ook verschillende andere mission plekken waar het evangelie wordt gedeeld onder andere aan de Roma bevolking.

Zo zijn er missieposten in Novi Miloševo, Novi Beograd en in Bangladesh. Zo heeft de stichting Tabita in Mali Beograd ( buitenwijk Novi Sad) ook een school waar aan kinderen bijles wordt gegeven. Ook worden in deze school kerkdiensten gehouden.

Pier en Joke helpen mee in de verschillende missieposten van Otvorena Vrata en ook gedeeltelijk in het werk van stichting Tabita . Ze werken samen in een team met lokale werkers. Zo mag Pier geregeld de prediking verzorgen en Joke helpt mee in het kinderwerk.

Er is bijvoorbeeld ook een schooltuin bij de huiswerkschool waar Pier en Joke proberen wat tuin vaardigheden aan de kinderen door te geven. Deze tuineducatie gaat ook samen met het delen van het evangelie aan de kinderen. Ook worden er samen met de andere werkers kampdagen en activiteiten zoals naaicursussen georganiseerd. Speciaal het begeleiden van jonge christenwerkers heeft Pier zijn hart. Ook mogen Pier en Joke van tijd tot tijd in andere gemeentes in Servie een helpende hand geven.

Zo zijn er tal van activiteiten ook van meer pastorale aard die op hun weg komen.

Pier en Joke zijn steeds meer betrokken binnen de cultuur en ze eigenen zich de taal steeds beter toe. Servië is dan wel een Europees land, maar met name de streek waarin Novi Sad ligt, Vojvodina, is etnisch gezien een ratjetoe. Meer dan 18 etnische groepen met allemaal hun eigenheden, waaronder ook hun eigen taal, kerk of religie. De Roma is daar één van, en op zichzelf weer in allerlei stammen en groepen opgedeeld.

Nieuwsbrief en thuisgemeente

De nieuwsbrieven en hun blogs zijn ook te lezen op hun eigen website: www.meindertsmaservie.nl 

Hun thuisgemeente is de Baptisten Gemeente Harlingen: www.baptistenharlingen.nl

Ondersteunen

Als u hen wilt ondersteunen met uw financiële bijdrage kunt u uw donatie overmaken via het aanmeldformulier op de website van Pier en Joke Meindertsma.

Noodfonds

In hun werk onder de Roma worden Pier en Joke regelmatig geconfronteerd met schrijnende situaties, vaak het gevolg van financiële nood. Voor het lenigen van deze (concrete en acute) nood is een noodfonds opgericht. Als u deze noodhulp wilt ondersteunen dan kunt u uw donatie overmaken via het aanmeldformulier voor het noodfonds

 

iTeams NL Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of neem contact met ons op.