Pier en Joke wonen en werken sinds het einde van 2017 in Novi Sad, Servië. Zij werken samen met de Stichting Tabita, de missionaire en diaconale arm van de Evangelische Gemeente in Novi Sad.

Kerk 

De Evangelische Gemeente in Novi Sad bruist van activiteiten. Naast een Servische gemeente zijn er ook bijeenkomsten van Roma gelovigen (Roma werden vroeger ook wel aangeduid met Zigeuners, maar dat wordt steeds meer als een scheldwoord ervaren). De kerk heeft over de jaren heen een mooi sociaal werk ontwikkeld. Dat is ondergebracht in de afzonderlijke Stichting Tabita. Het geheel wordt gedragen door nationale werkers. De Stichting heeft een Kleuterschool voor Roma kinderen, en outreaches naar de kampementen van diverse Roma groepen.

Werkzaamheden

Pier en Joke nemen vooral deel binnen het werk van Tabitha. Pier kan hier voortdurend zijn ervaring als pastor meenemen, maar ook zijn agrarische achtergrond kan hij inzetten. Joke staat paraat om vanuit haar ‘zorghart’ en ervaring als verpleegkundige, de handen uit de mouwen te steken. Ze werken sterk op relatie en kunnen op deze manier mensen coachen en ook praktisch mensen helpen.

Pier en Joke zijn steeds meer betrokken binnen de cultuur en ze eigenen zich de taal steeds beter toe. Servië is dan wel een Europees land, maar met name de streek waarin Novi Sad ligt, Vojvodina, is etnisch gezien een ratjetoe. Meer dan 18 etnische groepen met allemaal hun eigenheden, waaronder ook hun eigen taal, kerk of religie. De Roma is daar één van, en op zichzelf weer in allerlei stammen en groepen opgedeeld.

iTeams NL is partner met Stichting Tabita en de Evangelische Gemeente in Novi Sad.

Nieuwsbrief en thuisgemeente

De nieuwsbrieven en hun blogs zijn ook te lezen op hun eigen website: www.meindertsmaservie.nl 

Hun thuisgemeente is de Baptisten Gemeente Harlingen: www.baptistenharlingen.nl

Ondersteunen

Als u hen wilt ondersteunen met uw financiële bijdrage kunt u uw donatie overmaken via het aanmeldformulier op de website van Pier en Joke Meindertsma.

Noodfonds

In hun werk onder de Roma worden Pier en Joke regelmatig geconfronteerd met schrijnende situaties, vaak het gevolg van financiële nood. Voor het lenigen van deze (concrete en acute) nood is een noodfonds opgericht. Als u deze noodhulp wilt ondersteunen dan kunt u uw donatie overmaken via het aanmeldformulier voor het noodfonds

 

iTeams NL Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of neem contact met ons op.