Carola en Shelton wonen met hun 2 kinderen in Zimbabwe. Voor Shelton is dat zijn vaderland. Voor Carola, die Nederlandse is, is het inmiddels thuis. Hun visie is gemotiveerd door ‘verzoening en herstel’ in de ruimste zin van het woord. Beiden hebben een passie voor coaching en begeleiden individuen en echtparen.

Verzoening & Herstel

Carola heeft als projectmanager in Foundations for Health kennis opgedaan in natuurlijke medicatie. En ook in voedingsprincipes die kunnen helpen om fysiek beter te worden. Carola heeft sinds kort haar onderwijsbevoegdheid behaald waarmee ze ook in het onderwijs terecht kan. Maar het belangrijkste is dat ze mensen helpt hun identiteit in Jezus Christus te vinden.

Mobiele garage en carrière coaching

Shelton heeft een “mobiele garage”. Dit is voor de familie Bogezi een bron van inkomsten en zij voorzien hiermee in hun persoonlijk levensonderhoud. Maar tegelijkertijd geeft Shelton stagiaires een kans om te werken in de mobiele garage. Jongelui zonder praktische ervaring die alle hoop verloren hebben. Samen gaan ze dagelijks met hun onderhoudswagen opstap. Compleet uitgerust met gereedschap en materialen om bij mensen thuis, of aan de kant van de weg, kapotte voertuigen te repareren.

Foundation for Farming (FFF)

Samen zijn ze in 3 gebieden van Zimbabwe betrokken bij Foundations for Farming: Nyanga, Murehwa en Rusa. Ze instrueren boeren in deze regio’s in een eenvoudige landbouwmethode. Hierin worden de principes van de schepping toegepast en wordt de natuur niet geforceerd. Werken binnen de seizoenen en met wat God gegeven heeft. De lokale bevolking leert hiermee op kleine schaal gewassen te verbouwen. Hiermee kunnen zij voorzien in hun eigen voedsel en een eventueel overschot verkopen.

De principes van FFF zijn: op de juiste tijd, hoge standaard, geen verspilling en met vreugde. De methode wordt ook wel farming God’s Way genoemd. Mede door het succes van deze principes, gaat de methode vanuit Zimbabwe de gehele wereld over en mensen staan verbaasd over de resultaten.

Andere activiteiten

Shelton ondersteunt voorgangers en samen zijn zij betrokken in gemeenteopbouw binnen en buiten Harare. Vanwege hun interculturele huwelijk, bevinden ze zich vaak in posities waar mensen en/of kerken zoeken naar hulp bij verzoening tussen de zwarte en witte bevolking.

Thuisgemeenten op afstand:

Nederlands Hervormde Kerk in Bleiswijk (www.dorpskerkbleiswijk.nl

International Gospel Church in Londen. (www.igconline.org.uk)

Thuisgemeente in Zimbabwe: ONE Church, Harare (www.onechurchzim.com)

Betrokken zijn

Carola en Shelton voorzien voor een groot gedeelte zelf in hun levensonderhoud. Maar u kunt hen steunen bij hun bedieningen en bekostigen van projecten.

U kunt samen met hen actief betrokken zijn bij zending door hen met gebed of financieel te ondersteunen. Zij staan open voor het ontvangen van korte termijn teams in Zimbabwe.

Voor hun nieuwsbrief en e-mails voor gebedsondersteuning kunt u hier contact met hen opnemen. 

Ondersteunen

Voor financiële ondersteuning kunt u uw donatie overmaken op bankrekening:

NL94 RABO 0143 9205 61 t.n.v. iTeams o.v.v. IA-ZM Bogezi

BIC RABO: RABONL2U

iTeams NL Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of neem contact met ons op.