Naast dat u iTeams NL giften in geld geeft, per bank, kunt u dat ook in arbeid, kosten en natura (producten) doen.

U geeft ons of één van onze werkers bijvoorbeeld een nieuwe laptop. De waarde van het apparaat kunnen wij voor u als gift aanmerken (op basis van de aankoopbon). Of u heeft op verzoek of met medeweten van de stichting kosten gemaakt voor een werker of de stichting. Dan vergoeden wij uw werkelijke kosten en vergoeden wij de maximale wettelijke kilometervergoeding. Deze uitgaven kunt u ook omzetten in een gift. Met gesloten beurs. Deze giften kunnen dus ook bij uw jaarlijkse belastingopgave opgegeven worden.

Klassieke afhandelingsmethode

De belastingdienst kan voor deze aftrekposten wel een bewijsstuk vragen. Daarom dient u wel bij ons een declaratie in en krijgt u van iTeams NL een bewijs. Declaraties met gesloten beurs kunt u indienen tussen 1 januari en 15 maart van het jaar na het jaar waarin de kosten gemaakt werden. U hoeft die niet in te zenden maar moet u wel beschikbaar hebben in uw administratie. Deze verklaringen worden eenmalig verstrekt. Het bedrag van uw belastingopgave moet natuurlijk overeenkomen met het bedrag van onze verklaring. 

Alternatieve afhandelingsmethode (voorkeur)

Veel makkelijker is het als u voor de gemaakte kosten en waarde van de schenking in natura een declaratie indient, en tegelijkertijd voor hetzelfde bedrag een gift overmaakt. Wij betalen u dan uit nadat de gift is binnengekomen. Dan is de administratie tot een minimum beperkt. Voor u en voor ons. De gift aan de stichting kan als gewone gift bij de opgave behandeld worden. Het algemene declaratieformulier van iTeams NL kan gebruikt worden om de uitgaven in onze administratie te verantwoorden. Bij voorkeur willen wij deze declaraties en uitbetalingen op deze wijze ruim voor de kerst van het lopende kalenderjaar afgehandeld hebben. Dus dien deze in voor 15 december.

iTeams NL Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of neem contact met ons op.