Tabita is onze partner in Novi Sad, Servië. Deze hulpverleningsorganisatie richt zich voornamelijk op de armsten van de armsten en de meest achtergestelden. Dat zijn de Roma. Vroeger ook wel bekend als Zigeuners.

Stichting Tabita

Stichting Tabita is een hulporganisatie in Novi Sad. De tweede stad van Servië maar ook de hoofdstad van de autonome provincie Vojvodina. Het deel van Servië met de meeste etnische en religieuze minderheden. De minderheden samen vormen zelfs de meerderheid.

De organisatie begon in 1991 direct na de burgeroorlog, en gaf hulp aan vluchtelingen uit de oorlogsgebieden. Zelimir en Branka Srnec en hun dochters zijn de stuwende krachten achter deze organisatie.

Een deel van de vluchtelingen was Roma. En er ontstond onder hen een werk dat zich nu ook uitstrekt naar andere Roma groepen in en in de omgeving van Novi Sad. Stichting Tabita mag zich verheugen in een goed internationaal netwerk. iTeams NL sluit zich hierbij aan en heeft sinds 2017 een echtpaar (Pier en Joke Meindertsmahier geplaatst.

Onder Tabita vallen een kleuterschool voor Romakinderen, huiswerkbegeleiding, training in zelfvoorziening (proeftuin), en andere micro economische projecten. De Evangelische Kerk waar Tabita de diaconale arm van is, verzorgt Roma bijeenkomsten, kerkdiensten en bijbelstudies.

Giften voor Tabita zijn welkom op:

NL27 RABO 0305 9373 75 t.n.v. iTeams o.v.v. RM-NT Tabita

 

iTeams NL Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of neem contact met ons op.