De laatste tijd hebben we echt kunnen investeren in het opbouwen van relaties met mensen met een handicap en hun families. Dat is precies een grote reden, de drive, de visie en de missie van mijn verblijf hier, dus ik kan jullie niet met genoeg vreugde vertellen dat het geweldig is om dat vorm te zien krijgen!

De gezinnen die wij ondersteunen krijgen geen hulp van overheidsinstanties. De behoefte en hulp van ons verschilt ook per gezin. Voor sommigen is dat financiële hulp, voor anderen medische hulp, en voor weer anderen praktische hulp. We doen wat we kunnen en wat in onze macht ligt. Ook werken we nauw samen met bestaande organisaties en contacten. De afgelopen jaren heb ik tijdens mijn korte reizen naar Uganda veel geïnvesteerd in netwerkopbouw en dat komt nu goed van pas! Mooi om zo samen te kunnen werken!

De kernwaarde van Special Joy is relatie. Om mensen echt te zien, om mensen in hun waarde te laten of te bemoedigen in het feit dat ze van waarde zijn, om mensen lief te hebben zoals Jezus hen liefheeft. We zien vaak dat deze mensen meer tot last zijn dan tot vreugde. En ik moet toegeven, gezinnen met mensen met een handicap hebben te maken met veel extra uitdagingen, te midden van reeds bestaande armoede, corruptie, werkloosheid en/of slechte gezondheidszorg. Dit kan echt moeilijk zijn, en daarom willen we hen zo goed mogelijk steunen. We zijn dankbaar dat de mensen met een handicap binnen Special Joy allemaal een familie om zich heen hebben die voor hen zorgt. Tegelijkertijd zien we veel ruimte voor verbetering en om het makkelijker voor hen te maken op verschillende gebieden, en daarom willen we naast hen staan uit Gods liefde!

Amy de Jong is samen met haar man Derreck uitgezonden naar Kampala in Oeganda 

iTeams NL Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of neem contact met ons op.