Shelton is al een aantal jaar mentor voor jong volwassenen die monteur willen worden. We hebben gezien hoe het hebben van een mentor deze jongeren helpt. Dus de volgende stap is om op dezelfde manier uit te reiken naar degene die dat nodig hebben;  Discipelschap en mentorschap in Zimbabwe door middel van een professionele opleiding.

Jonge mensen in dit land, waar de huidige economie vrijwel niet bestaat en de inflatie de pan uit rijst, hebben de hoop opgegeven en ze hebben geen visie meer. Werkers verdienen net genoeg om brood te kopen en de transport kosten van en naar werk te betalen. Ze zijn echt aan het overleven.  Het enige wat ze willen is een baan dat minstens het minimumloon betaalt. Ze willen een vaardigheid waar ze trots op kunnen zijn en erkenning voor hen als individu.

Vraag en gij zult ontvangen zegt het woord van God en Hij kwam met een verrassing. We kregen de mogelijkheid om een stuk land te kopen in het centrum van Harare. De gemeente had het stuk land beschikbaar gesteld voor kleine ondernemingen en fabrieken om daar te gaan bouwen en om zo de werkgelegenheid te stimuleren. Dit kwam overeen met onze visie aangezien we aan het kijken waren naar een stuk land waar we een trainingscentrum konden bouwen om jonge mensen op te leiden en mentorschap te bieden. Door Gods genade en in geloof hebben we dit stuk land weten te bemachtigen en wonder boven wonder zijn we begonnen met de bouw.

Tot nu toe hebben we 20 voedsel containers kunnen plaatsen die als kantoor en opslag plaats kunnen fungeren. De muren, het dak en wc’s moeten nog gedaan worden en het beton voor de vloer moet nog gestort worden. De voorbereidingen zijn gaande, maar het is belangrijk dat het snel gebeurt. We hopen het terrein namelijk in September te kunnen gaan gebruiken. Het is cruciaal dat alles waterdicht is aangezien het regenseizoen dan begint.

U kunt meedoen met het tot stand brengen van de visie om jonge levens mentorschap, discipelschap en een toekomst te geven. U kunt dit doen door te bidden voor ons en een donatie te geven ter ondersteuning van dit projekt.

Ondersteunen

Voor financiële ondersteuning kunt u uw donatie overmaken op bankrekening:

NL94 RABO 0143 9205 61 t.n.v. iTeams o.v.v. IA-ZP

BIC RABO: RABONL2U

 

 

iTeams NL Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of neem contact met ons op.